Sett ovnen på 180*C. Del spagettigresskaret i to, på lengden. Skallet er ofte relativt hardt, så vær forsiktig! Kutt gjerne vekk siden med stilken først, så går det litt lettere.
Smør inn den skjørte-flaten inn med olivenolje og krydre med salt og pepper. Legg i en ovnsform eller på et stekebrett med skjære-flaten opp, og bak gresskaret i 20 min. Sjekk gresskaret med en gaffel, gresskaret skal lett lage "tråder" aka spagettin. Hvis den fortsatt virker litt rå baker du i 5-10 min til, men det er viktig at den ikke bakes for lenge og begynner å slippe væske.
Mens gresskaret bakes, steker du kjøttdeig, løk og hvitløk i en stekepanne med litt smør, på medium varme.
Når kjøttdeigen er gjennomstekt har du oppi kremosten, og senker temperaturen. Kremosten skal smelte sammen og blandes godt med kjøttdeigen. Til sist blander du i parmesanosten, og smaker til med salt og pepper.
Ta ut gresskaret fra ovnen og bruk en gaffel for å forsiktig løsne gresskar-kjøttet fra skallet, men la det ligge i skallet da det fungerer som en ovnsform i seg.
Fordel kjøttdeig- og oste-blanningen over gresskarhalvene, topp med revet mozzarella og gratiner gresskarhalvene i ovnen til osten har smeltet og fått en gylden farge.
Ta ut, og server!