Først begynner vi med bollene. Her kan du bruke enten en kjøkkenmaskin med S-kniv, eller et mikserglass og stavmikser. (Følgende instruks er for bruk med stavmikser, men hvis du bruker kjøkkenmaskin med S-kniv følger du instruksen, men kan blande alle ingredienser i beholderen til maskinen. )
Ha cottage cheese, egg, fløte og eplesidereddik i et mikserglass og bruk stavmikser til å mikse, til all cottage cheese er godt oppløst og uten klumper.
Hell i smeltet smør og bland godt.
Mål opp alle de tørre ingrediensene, før du har de oppi en større bakebolle og blander de godt sammen.
Hell oppi de våte ingrediensene i bollen med de tørre, og bland godt. Det skal bli en deig som er lett å forme, men vil være noe klissete. er deigen for klissete kan du ha i noe mere havrefiber. Er den for tørr kan du spe ut med litt fløte.
Del deigen i 2 og rull ut til 2 tjukke pølser. Del hver pølse i 4 emner og trille de til boller. Hvis deigen er veldig klissete kan du ha litt olje på hendene når du triller.
Legg bollene på bakepapir oppå et stekebrett. og dekk de med plastikk og et kjøkkenhåndkle.
Bollene skal nå stå lunt og godt, og heve i ca 1h. Hvis du har hevefunksjon på ovnen kan du bruke den, eller så kan du fylle kjøkkenkummen eller en stor bolle med veldig varmt vann og sette stekebrettet over.
Varm opp ovnen til 165*C og sett så inn stekebrettet med bollene på nederste rille i ovnen. Stek bollene i ca 30 minutter.
Når de er ferdig tar du de ut og lar de kjøle seg ned på rist.