Kylling-leverpostei

En mild og god leverpostei, stappfull av næring og sunt fett!
FORBEREDELSESTID 5 minutter
KOKETID 20 minutter
Matrett Frokost, jul, keto, lavkarbo, Lunsj, matpakke, Småretter og snitter
Nasjonalitet Norsk

Utstyr

  • 1 kjøkkenmaskin med S-kniv eller tilsvarende

Ingredienser
  

  • 500 g kyllinglever
  • 1 ss talg / Ghee / baconfett eller tilsvarende stekefett
  • 2 stk eggeplommer
  • 1 dl kremfløte
  • 2 ss Ghee
  • 1 ts havsalt
  • pepper etter smak
  • chilipulver etter smak
  • 1 klype muskat

FREMGANGSMÅTE
 

  • Kutt opp leveren i mindre biter og stek denne i en panne med stekefett, til den er gjennomstekt. Kryddre leveren.
  • I en kjøkkenmaskin med S-kniv har du oppi kremfløte, eggeplommer og ghee.
  • Du kan velge å kutte ut eggeplommer og/eller kremfløte, men dette må da erstattes med dobbel mengde ghee.
  • Når levern er ferdig stekt heller du denne oppi beholderen til kjøkkenmaskinen og kjører alt sammen til en jevn røre.
  • Smak og sjekk om du trenger noe mere salt og krydder.
  • Leverposteien er nå ferdig og kan spiser med en gang, settes i kjøleskap eller fryses.

Merknader

Frys gjerne ned leverposteien i små aluminiumsformer så kan du varme de opp i ovnen for å få en digg stekeskorpe. Obligatorisk her i hus på julefrokosten!
Tips!
Server med sprøstekt bacon. Du kan også sprøsteke bacon og blande oppi posteien etter den er ferdig mikset. 
Tips!
Smaker som passer veldig godt i leverposteien er frisk rosmarin eller timian!
Stikkord jern, keto, kyllinglever, lavkarbo, leverpostei, mat med jern, postei
0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.