Aubergine-dip

Det finnes nok veldig mange oppskrifter av denne klassiske aubergine-dip´en fra midt-østen, som du kanskje mer kjenner igjen som den libanesiske retten Baba Ganoush! Her er min versjon!
FORBEREDELSESTID 5 minutter
KOKETID 30 minutter
Matrett dip, Dressing og sauser, vegansk, Vegetar
Nasjonalitet libanesisk, midt-østen
Porsjoner 4 porsjoner
Kalorier 127 kcal

Ingredienser
  

  • 2 stk aubergine
  • 2 ss tahini sesam-paste
  • 0.5 stk sitron saften
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 2 ss olivenolje
  • 2 klyper havsalt gjerne røkt flingsalt
  • 1 krm røkt paprikapulver
  • 1 krm spisskummin
  • 2 ss granateplekjerner kan sløyfes
  • 1 ts bladpersille finhakket

FREMGANGSMÅTE
 

  • Sett på ovnen på 200 C grader
  • Del auberginene i to og “prikk” skjære-overflaten med en kniv. Legg de i en ovnsform med skinnsiden ned og ringle over ca 1 ss olivenolje og strø over havsalt.
  • Sett de inn i ovnen og stek de i 15-20 min. (De skal ikke bli svidd så hold oversikt, eventuelt dekk formen med aluminiumsfolie.)
  • Kjenn med en gaffel at kjøttet e helt mykt, da er de ferdig. Ta de ut og la de hvile et par minutter før du bruker en skje til å "grave" ut kjøttet.
  • Ha dette oppi en foodprosessor (eller mikser-glass hvis du bruker en stavmikser) sammen med resterende ingredienser utenom om ca 1 ts olivenolje, granateplekjernerne og persillen.
  • Mikse alt til en jevn og fin røre. Ha over i en bolle eller en skål, ringle over resterende olivenolje, dryss over granateplekjerner og persille.

Merknader

Makronutrienter
KH/100g: 6g
(Gram/porsjon: 162g)
 
Karbohydrater: 17g
Protein: 12,9g
Fett:39,3g
 
Tips! Du kan også grille auberginen rett i kull i en kullgrill istedenfor å ta den i vanlig ovn. Da trenger du ikke å dele de, men du bør prikke de med en gaffel rundt om for at det ikke skal bli et trykk inne i auberginen. Snu auberginen jevnlig, dette tar ca 10-15 min avhengig størrelsen. Legg den så til side og la den kjøle seg litt ned. Så kan du bare dra av skallet og fortsette enligt oppskriften.
Stikkord dip, dressing, keto, lavkarbo, lchf, saus, tillbehør
0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.