Focaccia med pesto, tomat og mozzarella

Hvordan lage et focaccia-brød enda mere digg? Jo, du tilfører fersk tomat, fersk mozzarella og topper det hele med pesto og litt ekstra havsalt! Nam! Perfect til tapasbordet!
5 from 1 vote
FORBEREDELSESTID 5 minutter
KOKETID 30 minutter
hviletid 15 minutter
Matrett Brød og bakst
Porsjoner 8 biter

Utstyr

  • 1 brødform/springform rund 24-26 cm eller tilsvarende
  • 1 bakepapir
  • stavmikser
  • mikser/bakebolle

Ingredienser
  

  • 70 g kremost
  • 140 g cottage cheese kan eventuelt byttes ut med kremost eller creme fraiche
  • 4 m/l egg
  • 1.5 dl mandelmel Ikke fettredusert
  • 1 dl pofiber
  • 2 ss fiberhusk
  • 1 ss eplecidereddik
  • 1 krm tørrgjær
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts havsalt
  • 125 g fersk mozzarella uten væsken
  • 2 ss pesto
  • 1 m tomat
  • 1 ts havsalt flingsalt
  • 2 ts olivenolje smøring av bunn + topping

FREMGANGSMÅTE
 

  • Sett ovnen på 200C.
  • I en bolle, bland kremost, cottage cheese og egg, og miks dette godt sammen med stavmikseren. Det er viktig at cottage cheese'en blir "oppløst".
  • Bland in mandelmel, pofiber, eplecidereddik, gjær, bakepulver og havsalt. Visp dette godt sammen. Strø over fiberhusk og rør godt sammen.
  • Ta bakepapiret og væt det i vann og klem det slik at papiret er fuktig men ikke vått. Dette vil gjøre det mye enklere å legge det i bakeformen.
  • Ha papiret i formen, smør papiret med litt olivenolje. Hell røra oppi formen og smør den litt utover.
  • Kutt tomaten i ca 5mm skiver (kutt vekk bunn og topp) og fordel tomaten oppå røra.
  • Kutt mozzarellaosten i ca 5mm skiver, og fordel oppå røra.
  • Fordel pestoen på røra med en teskje, og avslutt med et dryss havsalt og hell forsiktig over resterende olivenolje
  • Sett inn formen nederst i ovnen og stek i 25-30 min. Osten har da smeltet og brødet fått en gylden farge.
  • Ta ut brødet av ovnen og la brødet avkjøle seg, gjerne på rist.
  • Nyt med en god aioli, eller hvorfor ikke til en deilig suppe? Fungerer også ypperlig i matpakken, focaccia er god både kald som varm!
Stikkord focaccia, keto, lavkarbo, lchf, tapas
1 svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.