Granolabars med salt karamell

Linda Brueland
Den perfekte tur-sjokoladen, eller til lørdagskosen! Med bare god samvittighet!
FORBEREDELSESTID 10 dager
KOKETID 45 dager
Matrett Dessert, godteri, sjokolade, turmat
Porsjoner 12 barer

Ingredienser
  

Salt karamell

  • 40 g Sukrin Gold
  • 40 g Sukrin Sirup Gold
  • 50 g Ekte meierismør
  • 2.5 dl Kremfløte
  • 1 krm Redmond Realsalt Maldon eller Himalaya-salt

Granola-deig

  • 150 g blandede nøtter Paranøtt, mandel, hasselnøtt, cashew, peanøtt, feks.
  • 3 ss Solsikkekjerner
  • 3 ss Gresskarkjerner
  • 2 ss Kokosmasse du kan også kutte opp tørka kokosflak/chips

Topping

  • ca 200 g Sukkerfri melkesjokolade, eller 86% mørk sjokolade
  • ca 1 ts Redmond Realsalt eller Maldon / Himalaya-salt
  • eventuelt litt kokosmasse til pynt

FREMGANGSMÅTE
 

  • I en kjele, ha oppi alle ingrediensene til karamellen. Dette skal smelte på lav til medium temp. Rør innimellom med en slikkepott. Karamellen skal boble lett hele tiden, men pass på så det ikke brennes i bunn. Rør heller ikke for mye, da senkes temperaturen og det tar lenger tid for karamellen å tykne. Karamellen skal bli lett gyldenbrun i fargen. Dette tar alt fra 30-60min, og jeg pleier heller å koke den litt lenger, enn for lite for å ikke risikere at den ikke stivner.
  • Mens karamellen tykner kan du hakke nøtter grovt, enten for hånd eller i en foodprosessor. Bland dette sammen med frø og kokosmasse.
  • Når karamellen er tykk nok tar du den av plata og rører inn nøtteblandingen. Smak til, og sjekk om du vil ha den enda litt mere salt.
  • Hell den ferdige granola-blandingen i en passende avlang form, eller to. Ha gjerne bakepapir i bunn av formen slim at det er enkelt å ta det ut av formen når det stivnet.
  • Sett formene kaldt og la granolabarene stivne, dette tar ca 1h i fryser.
  • Del opp i passende biter/barer.
  • Smelt sjokoladen i et vannbad. Det er viktig at det ikke kommer damp eller vann oppi sjokoladen, da vil den skille/klumpe seg.
  • Legg granolabarene på en rist, eller en fjøl. Hell over den smelta sjokoladen, og ta gjerne hjelp med en slikkepott eller kniv, slik at hele baren dekkes.
    Jeg var ikke supernøye men dette trinnet, det ble nok sjokolade på likevel 😀
  • Strø over kokosmasse og litt ekstra salt.
  • Sett de kaldt slik at sjokoladen stivner.
  • Oppbevar de kaldt i kjøleskapet, eller putt de i frysern for ekstra lang holdbarhet.

Merknader

Tips!
Du kan ha en halv teskje med kokosolje oppi sjokoladen når dne smelter. Dette vil gi et mere blank sjokoladetrekk, men det gjør også at sjokoladen smelter fortere i hånda eller i varm romstemperatur.
Stikkord granolabar, keto, lavkarbo, lchf, turmat, tursjokolade
0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.