Green bean grateng

Linda Brueland
Inspirert av en amerikansk "Green bean-casserole" med grønne bønner og kremete soppsaus.
Matrett Annet tilbehør, Høytid/Sesong, jul, lavkarbo, Vegetar
Nasjonalitet Amerikansk
Porsjoner 4 porsjoner
Kalorier 263 kcal

Ingredienser
  

  • 400 g grønne bønner frosne eller friske
  • 2 dl kraft gjerne hjemmelaget
  • 1-2 dl blandet sopp sjampinjong, trakt, steinsopp o.l
  • 1 stk gul løk
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 1 ss smør
  • 1 dl kremfløte
  • 100 g Tine kremost med pepper
  • 1 dl revet gulost
  • 0,5 klype salt ev. smak deg frem
  • 0.5 ts tørket timian

FREMGANGSMÅTE
 

  • Sett ovnen på 175*C
  • Tin de grønne bønnene. Hvis du bruker friske asparges bønner må du koke opp vann og koke bønnene i ca 1 min og så ha de over i iskaldt vann.
  • I en stekepanne, smelt smør på medium varme og ha oppi løk og hvitløk. Stek denne mens du rører om, til løken er myk og blank. Legg over på en tallerken e.l.
  • Ha oppi kraften i den samme pannen og gi den et oppkok.
    Hell på fløten og la boble i ca 5 min, rør utmed kantene innimellom.
  • Ha oppi soppen sammen med kremosten og gi alt et oppkok.
    Her kan du velge om du vil ha mer ost i sausen, eller om du vil toppe hele gratengen med ost. Hvis du vil ha en mer kremete grateng rører du ut osten i soppsausen nå, lsik at den smelter.
  • I en passende ovnsikker form, ha oppi grønne bønner, løk og hvitløk, og hell over soppsausen. Rør gjerne om litt slik att soppen blir fordelt litt i gratengen.
    Hvis du vil ostegratinere alt, strør du over osten her. Du kan selvfølgelig velge å gjøre begge deler, da bare dobler du mengden revet ost.
  • Sett formen inn i ovnen og stek den i ca 15-20 min. Sjekk gjerne at sausen ikke er for løs, da kan du steke den litt til. Du kan også ha på aluminiumsfolie eller et lokk på formen slik at bønnene ikke svir seg.
  • Server!

Merknader

Stikkord grønnebønner, keto, lavkarbo, Thanksgiving, tilbehør
0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.