Gratinert spagettigresskar med kjøttdeig

Deilig høstmåltid, fordi nå er gresskarene i sesong!
Spagettigresskar, som navnet sier, ligner veldig på spagetti når den er tilberedt og er det noe mange savner på et karbo-redusert kosthold er nettopp pasta! Gresskar ligner såklart ikke i smaken, men smaker friskt og godt! Man må dog huske på å ikke tilberede den for lenge, da slipper gresskaret ut for mye væske og den blir bløtere i konsistensen.
FORBEREDELSESTID 10 minutter
KOKETID 30 minutter
Matrett Høytid/Sesong, lavkarbo, Middag
Porsjoner 4 porsjoner
Kalorier 489 kcal

Ingredienser
  

  • 1 stk spagettigresskar
  • 1 ss olivenolje
  • salt og pepper
  • 1 ss smør
  • 400 g kjøttdeig
  • 75 g kremost bruk gjerne en med krydder
  • 1 dl parmesan
  • 1 stk gul løk finkuttet
  • 2 fedd hvitløk finkuttet
  • 1 dl revet mozzarella

FREMGANGSMÅTE
 

  • Sett ovnen på 180*C. Del spagettigresskaret i to, på lengden. Skallet er ofte relativt hardt, så vær forsiktig! Kutt gjerne vekk siden med stilken først, så går det litt lettere.
  • Smør inn den skjørte-flaten inn med olivenolje og krydre med salt og pepper. Legg i en ovnsform eller på et stekebrett med skjære-flaten opp, og bak gresskaret i 20 min. Sjekk gresskaret med en gaffel, gresskaret skal lett lage "tråder" aka spagettin. Hvis den fortsatt virker litt rå baker du i 5-10 min til, men det er viktig at den ikke bakes for lenge og begynner å slippe væske.
  • Mens gresskaret bakes, steker du kjøttdeig, løk og hvitløk i en stekepanne med litt smør, på medium varme.
  • Når kjøttdeigen er gjennomstekt har du oppi kremosten, og senker temperaturen. Kremosten skal smelte sammen og blandes godt med kjøttdeigen. Til sist blander du i parmesanosten, og smaker til med salt og pepper.
  • Ta ut gresskaret fra ovnen og bruk en gaffel for å forsiktig løsne gresskar-kjøttet fra skallet, men la det ligge i skallet da det fungerer som en ovnsform i seg.
  • Fordel kjøttdeig- og oste-blanningen over gresskarhalvene, topp med revet mozzarella og gratiner gresskarhalvene i ovnen til osten har smeltet og fått en gylden farge.
  • Ta ut, og server!

Merknader

Makronutrienter
KH/100g: 5.4g
(Gram/porsjon: 545g)
 
Karbohydrater: 114g
Protein: 118g
Fett: 121.3g
 
Tips! Server gjerne en frisk grønnsalat med urtedressing ved siden av!
Stikkord gresskar, lavkarbo, norwegianketo, pasta
0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.