Keto Sushi - Maki

Nå trenger du ikke savne smaken av deilig sushi, du kan lage disse ketogene maki-rullene hvor risen er byttet ut med blomkål!
FORBEREDELSESTID 15 minutter
KOKETID 15 minutter
Matrett Lunsj, Middag
Nasjonalitet asiatisk
Porsjoner 2

Ingredienser
  

  • 1 lite blomkålshode
  • 100 g kremost naturell
  • 4 stk nori-ark
  • 200 g salma laks eller tilsvarende
  • 10 cm agurk
  • 1 avokado
  • 4 stk crabsticks kan sløyfes
  • 100 g tilberedt scampi
  • 1 vårløk
  • litt frisk koriander

Tilbehør

  • 3 ss Kikkoman Soyasaus el. f eks Coco amino acids
  • wasabi
  • syltet ingefær vær obs på sukkerinnholdet!
  • 2 ts sorte / hvite sesamfrø
  • Shriracha chilimayo el. lag egen chilimajones!

FREMGANGSMÅTE
 

  • Riv blomkålshodet til "ris" på et rivjern. Du kan eventuelt kjøre blomkålen i en foodprocessor men resultatet an bli ujevnt så kjør litt ad gangen. Ikke for fint, ikke for grovt, som ris.
  • Kok opp vann og kok blomkålsrisen i kun 1 par min, før du heller av vannet. Legg blomkålen på kjøkkenpapir, og lar risen dampe av seg og kjøle seg ned.
  • kutt laksen i tynne skiver eller i 1x1 cm terninger.
  • Kutt agurken på langs, slik at de blir ca 0.5x0.5 cm staver, og del i to.
    Del avokadoen slik at du får omtrent samme strl som agurk-stavene.
  • Del crabsticken i 2, og grovhakk scampin.
  • Finhakk vårløken.
  • Når blomkålsrisen er blitt lunken blander du denne sammen med kremosten til en jevn røre.
  • Så skal vi begynne å sette sammen makin!
  • Legg et nori-ark på et flatt underlag, f eks en fjøl.
  • Smør 1/4 av risen på 3/4 av nori-arket og la den øvre delen på arket være "bart".
  • På den nedre delen av arket, oppå risen, begynn å legg på skiver eller terninger av laks nederst. Så bygger du "oppover" i rekker med agurk, avokado, crabstick og scampi. Strø litt finhakket vårløk over, og rull forsiktig nori-arket nedenifra og oppover. Den delen som var uten "ris", fukter du lett med litt vann og så "limer" sammen maki-rullen. Nå har du laget en keto sushi maki-roll!
  • Gjenta med restrende nori-ark og ingredienser.
    Bruk en skarp kniv til å skjære rullene i ca 1.5cm tykke skiver.
  • Legg på fat og ringle over chili-majones, og dryss over sesamfrø og finhakket koriander.
  • Server med syltet ingefær, soya og wasabi.

Merknader

Stikkord keto, ketomakirolls, ketosushi, lavkarbo, makirolls, norwegianketo
0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.