Krydra kjøttdeig-gryte

Gryte med kjøttdeig av både storfe og svin, med smak av masse krydder og full av næring!
FORBEREDELSESTID 20 minutter
KOKETID 2 timer
Matrett Middag
Porsjoner 5 porsjoner
Kalorier 446 kcal

Ingredienser
  

  • 0.5 ts hvitløkspulver
  • 0.5 ts løkpulver
  • 1 ts røkt paprikapulver
  • 0.5 ts tørket timian
  • 0.5 ts tørket oregano
  • 1 ss tørket gochugarupulver kan byttes ut med annen mild chili, smak deg frem.
  • 2-4 fedd hvitløk
  • 1 gul løk
  • 400 g kjøttdeig av svin
  • 400 g kjøttdeig av storfe
  • 1 stk rød paprik kan bytter ut med grønn for mindre menge KH
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 stk kjøttbuljongterning
  • 4 dl vann
  • 1 liten grønn squash ca 200g
  • 1 lite blomkålshode ca 400g
  • 1 ss smør til steking
  • salt

FREMGANGSMÅTE
 

  • Begynn med å kutt opp løk og paprika fint, og press eller kutt hvitløken fint. Ha smør oppi en kjele, og blanchér løk, paprika og hvitløk.
  • Ha oppi krydder og tomatpuré i kjelen og rør rundt godt.
  • Ha oppi kjøttdeigen i gryten og brun denne lett, mens du rører om. Det gjør ingenting om det er litt grove kjøttdeig "klumper".
  • Kutt opp squash i ca 1cm store biter og ha dette oppi kjelen. Rør om.
  • Hell på vann og smuldre oppi buljongterningen. (Hvis du har kjøttkraft kan du bruke 4 dl av dette, men sløyfer da buljongterning og vann.)
  • Rør om og legg på lokk. La dette nå småputtre på svak varme i ca 1.5h. Sjekk innimellom og rør om, det er viktig at det ikke koker tørt.
  • Kutt opp blomkålen i grove biter, feks del en blomkålsbukett i 2 eller 4. Ha dette oppi kjelen og la puttre videre i ca 30 min.
  • Hvis nødvendig, smak gjerne til med litt salt!
  • Da er gryten ferdig! Den kan serveres som den er, eller med en liten salat på siden, eller et godt rundstykke med smør (Se egen oppskrift på lyse rundstykker!)

Merknader

Gram per porsjon: 446g.
Fett: 18.8g
Karbohydrater: 9g
Protein: 36.3g
 
Legg gjerne igjen en kommentar hvis du prøver ut oppskriften!
Stikkord gryterett, krydder, lavkarbo, lchf
0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.