Lyse rundstykker

Linda Brueland
Digge rundstykker med havrefiber og ost!
FORBEREDELSESTID 30 minutter
KOKETID 25 minutter
Matrett Brød og bakst, Frokost, matpakke
Nasjonalitet Norsk
Porsjoner 9 rundstykker
Kalorier 108 kcal

Ingredienser
  

  • 120 g cottage cheese
  • 30 g kremost
  • 50 g creme fraiche el. rømme
  • 1 ss eplecidereddik
  • 6 medium egg
  • 120 g revet gulost
  • 60 g havrefiber
  • 20 g fiberhusk psyllium/loppefrø-skall
  • 7 g pofiber
  • 3 g tørrgjær ca 1/2 ts
  • 1/2 ts søtstrø sukrin/finesse/erythriol
  • 2 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt

FREMGANGSMÅTE
 

  • Sett ovnen på 170*C, gjerne varmluftsfunksjon.
  • I en bolle, bland cottage cheese, creme fraiche og kremost, kjør dette sammen til en jevn røre med en stavmikser.
  • Knekk i eggen i røren, sammen med søtstrø og eplecider-eddik og visp alt godt.
  • Bland i revet ost, rør godt sammen.
  • Bland de tørre ingrediensene i en egen bolle. Bruk en sil og sikt ned det tørre i den våte røren med egg, litt ad gangen. Dette fordi det skal blandes jevnt alt sammen og ikke bli noen klumper.
  • Trill rundstykker av deigen, bruk gjerne litt havrefiber på hendene sånn at det ikke blir så klissete. Deigen gir 9 rundstykker.
  • Trykk rundstykkene litt lett så de blir flatere, pensle med vann og dryss over valgfri topping, feks frø eller litt ost. Eller la de være som de er!
  • Ha rundstykkene på bakepapir og et stekebrett. Sett nederst i ovnen (eller i midten hvis du ikke bruker varmluftsfunksjon) og stek i ca 25 minutter.
  • Ta ut og la de avkjøle på rist. Så er det bare å smøre de og ha på valgfritt pålegg!

Merknader

TIPS! På bilde i oppskriften har jeg brukt tre ulike toppinger! Gresskarfrø, gulost og "Everything but the bagel"-miks! Bruk det du liker! Du kan også ha i 1 ss hele linfrø i deigen, godt for magen!
Makronutrienter (per stk)
Karbohydrater: 1,2 gram
Protein: 5,8 gram
Fett: 7 gram
Stikkord frokost, keto, lavkarbo, rundstykker

Norwegianketo lyse rundstykker

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.