Panert svine-schnitzel

Skikkelig digg schnitzel av svin, med krønsjy panering! Her servert med fløtesaus med sjampinjong og brokkolimos! Perfekt både til hverdag og kos!
FORBEREDELSESTID 30 minutter
KOKETID 20 minutter
Matrett keto, lavkarbo, Middag
Porsjoner 4

Ingredienser
  

  • 4 stk benfri nakkekotelett
  • 2 stk egg
  • 1-1,5 dl sesammel fettredusert
  • 2-3 dl knust fleskesvor
  • 1 salt og pepper

FREMGANGSMÅTE
 

  • Bruk en kjøtthammer til å banke ut hver nakkekotelett for å få de flatere, ca 0.5cm tykk. (Har du ikke kjøtthammer kan man bruke f eks en vanlig tre kjevle.) Dette vil også "mørne" kjøttet og gjøre det saftig, samtidig som steketiden blir kortere.
  • Gjør klart 3 tallerkener, en til sesammel, en til egg og en til knust fleskesvor.
  • Hell sesammel på tallerken nr 1. Du trenger ikke måle opp alt på en gang, mengden vil variere etter strl på kotelettene.
  • Knekk 2 egg på tallerken nr 2 og pisk de opp med en gaffel.
  • Hell knust fleskesvor på tallerken nr 3. Ikke heller her trenger du måle opp alt men ha på litt og litt etterhvert som du "dypper".
  • Dypp en nakkekotelett først i mel, så i egg og sist i knust fleskesvor. Se til så at alle dekkes av alle 3 ingrediensene. Bruk gjerne 2 gafler som hjelpemiddel da det fort ellers blir litt "grisete".
  • Stek snitzlene i valgfri fettkilde i en stekepanne til de får en gylden skorpe på begge sider. Jeg foretrekker smør eller baconfett.
  • Krydre etter smak! Jeg syns de er best med kun salt og pepper, men feks løk- , chili- og paprikapulver vil også passe godt.
  • Server umiddelbart sammen med valgfritt tilbehør!

Merknader

Tips! Du kan også steke de i en airfryer eller bruke stekeovn!
Tips! Knust fleskesvor laget du enkelt hjemme! Jeg har brukt fleskesvor fra Europris, men feks Bacongull fra Maarud kan også brukes men husk at den inneholder noe karbo i krydderblanningen, og den er også ca dobbelt så dyr, så den er ikke nødvendig til dette formålet. 
Bruk en foodprosessor med S-knivblad og hell fleskesvor oppi, kjør/pulsér til svoren har blitt ett grovknust "mel". Forvar i en tett boks med lokk. 
Tips! Du kan gjerne bytte ut svin mot kyllingfilét, eller storfe biff som feks mørbrad, flatbiff eller entrecôte. Fremgangsmåten vil være den samme. 
0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.