Squash-lapper

En sunn og digg frokost eller lunsj, eller hvorfor ikke ta med i nisten på høstens skogsturer?
FORBEREDELSESTID 15 minutter
KOKETID 30 minutter
Matrett Frokost, Lunsj, matpakke
Porsjoner 3 porsjoner
Kalorier 197 kcal

Ingredienser
  

  • 2 dl revet squash
  • 1 ts salt
  • 2 stk egg
  • 2 dl revet gulost
  • 2 ss sesam-mel fettredusert
  • 1 ss fiberhusk
  • 0.5 ts løkpulver
  • 0.5 ts hvitløkspulver
  • 1 krm sortpepper
  • smør til steking

FREMGANGSMÅTE
 

  • Start med å rive squash grovt. Salt squashen, bland godt og la stå i ca 10 min.
  • Bland sammen de tørre ingrediensene i en egen bolle.
  • Legg squashen i en sil og press godt ut væsken.
  • Bland eggene med squashen og rør godt slik at all squash er dekket med egg.
  • Rør inn det tørre i squash-røra og bland godt, bruk gjerne en ballong-visp og rør raskt slik at fiberhusken ikke klumper seg.
  • Rør til sist inn revet ost og bland godt.
  • Smelt litt smør i en panne, gjerne en "non-stick"-panne slik at lappen ikke setter seg fast. Bruker du støpejern må du kanskje bruke mere fett eller lavere varme.
  • Ha ca 4-5 ss røre i panna, bruk en våt skje for å trykke den flat, ca 1cm tykk. Stek på middels varme, ca 4-5min på hver side. Jo tynnere lapp, jo kortere steketid, men ikke stress med å snu de, da kan de risikere å gå i stykker.

Merknader

Makronutrienter
KH/100g: 1,7g
(Gram/porsjon: ) 140g
 
Karbohydrater: 7,1g
Protein: 48,7g
Fett: 38,2g
Stikkord keto, lavkarbo, lettlaget, squash
0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.