sellerirot-salat

Et digg tilbehør til grillmaten eller på koldtbordet!
FORBEREDELSESTID 20 minutter
KOKETID 10 minutter
Matrett Annet tilbehør, Grillmat, Småretter og snitter, Vegetar
Nasjonalitet Norsk
Porsjoner 2

Ingredienser
  

  • 250 g sellerirot
  • 3 hvitløksfedd
  • 0.75 dl majones
  • 0.75 dl creme fraiche el. seterrømme
  • 0.5 S gul løk e.l vårløk / rødløk
  • 1 ts dijon sennep
  • 0.5 ts salt
  • sortpepper
  • 1 krm cayennepepper
  • 1 krm løkpulver
  • 0.5 ts søtstrø tilsvarende sukker
  • 0.5 ts hvitvins eddik
  • 1 ss finhakket gressløk pluss litt til topping

FREMGANGSMÅTE
 

  • Kutt opp selleriroten i småbiter. Ha de oppi en kjele med vann og litt salt.
  • Ha også oppi hvitløken. (ikke del den i mindre biter som på bilde. Disse skal du fiske opp etterpå!)
  • Kok selleriroten myk, ca 15 min.
  • Hell av vannet fra kjelen, og fisk opp hvitløksfeddene og legg de til siden. La selleriroten kjøle seg litt ned.
  • Mos hvitløksfeddene med en gaffel. I en bolle bland majones, creme fraiche, dijon sennep sammen med hvitløken.
  • Bland inn krydder.
  • Bland inn finhakket løk og gressløk.
  • Når selleriroten blitt lunken og dampet fra seg, rører du denne godt inn i majonesbasen.
  • Smak av om salaten trenger noe mere krydder.
  • Sellerirotsalaten er nå klar, og kan gjerne stå i kjøleskap noen timer slik at smakene setter seg ordentlig!
Stikkord falsk potetsalat, grillmat, keto, lavkarbo, sellerirot
0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.